Dorn, triggerpunkter og lymfedrænage

metaharmonie

Dorthe Hampenberg

Dorn terapi


Dorn metoden er fantastisk til at genskabe balance og bevægelsesfrihed i kroppen. En Dorn behandling starter altid med en undersøgelse og korrektion af benlængde. Herefter arbejders der med eventuelt skævhed i hofte og bækken, inden man går videre til rygsøjlen. Arbejdet sker med korte, følsomme tryk på hvirvlerne i rygsøjlen, mens kunden udføre bestemte bevægelser, da der i Dorn behandling altid er bevægelse. Bevægelserne retter hvirvler og led tilbage til den korrekte position og øger dermed flowet i hele kroppen. Da man, hvis man har problemer med steder i kroppen ofte kompensere andre steder, har man ofte brug for flere Dorn behandlinger med en uges mellemrum, da kroppen efter en enkelt behandling vil kunne falde tilbage til sin "vante" stilling igen. Jeg anbefaler helst tre Dorn behandlinger for at give det bedste resultat. Men det er selvfølgelig individuelt.

Triggerpunkter


Triggerpunkter er forskellige punkter, som ligger i sit eget landskab i et net på kroppen. De opstår ved fysisk eller psykisk skade og overbelasting gennem livet. Triggerpunkter kan både være aktive og passive. De ligger på muskelfibrene i kroppen og forårsager ofte store smerter og stivhed i kroppen. Triggerpunkternes smerter opleves ofte andre steder på kroppen end der, hvor punkterne ligger. Derfor er det vigtig viden, hvilket punkt, der skal arbejdes med alt efter hvor kundens smerte eller problem er.

Man kan forløse disse smertefulde triggerpunkter ved forskellige tryk og afspænding herpå. De er bestemt værdifulde at arbejde med, hvis man har smerter i kroppen.

Lymfedrænage


Lymfedrænage er en meget blid og yderst behagelig behandling. Formålet med behandlingen er at transportere overskydende væske væk fra kroppen. Årsagerne til, at vi får overskydende vækse i kroppen er mange. Oftest sker det pga. graviditet, sygdom, efter sygdomsforløb, inaktivitet eller hvis man er arvelig disponeret herfor.


Ud over lymfedrænagens formål, nemlig at hjælpe kroppen af med overskydende væske, er lymfedrænage dybt afspændende. Massagen foregår med meget lette og langsomme bevægelser, som også afstresser nervesystemet.


Lymfedrænage er særlig godt for dårligt blodomløb, hjælp til at fjerne ophobede affaldsstoffer i kroppen, gigt sygdomme, følgevirkninger af kræftsygdomme samt diabetes og til hovedpine og migræner.